Mini brânzoici

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
12 Dec 2013 | 6324 vizualizari
Mini brânzoici

Nu am reușit să aflu originea lor exactă, decât faptul că brânzoaicele sunt un preparat tradițional în zona Slava Cercheza, o așezare ruso-lipovineană din Dobrogea. Acolo, brânzoaicele se fac din cocă dospită și sunt umplute cu brânză, varză, orez sau dovleac. Azi vom coace brânzoici cu brânză și stafide. :)

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 350 - 400 g făină
  • 150 ml lapte călduț
  • un ou
  • o lingură cu unt moale
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • 20 g drojdie
  • Pentru umplutură avem nevoie de:
  • 300 g brânză dulce de vaci
  • un ou + un ou bătut pentru uns
  • 2 linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie și o portocală
  • 4 - 5 linguri cu stafide
  • nucă de cocos

Mod de preparare

Începem cu aluatul: drojdia o dizolvăm în lapte, adăugăm oul și untul și omogenizăm cu un tel pentru amestecuri ușoare. Adăugăm zahărul și sarea, apoi făina cernută. Frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm să dospească bine. Dacă e nevoie puteți să mai adăugați făină.
   Lăsând stafidele și nuca de cocos la o parte, omogenizați brânza cu restul ingredientelor folosind mixerul vertical cu cuțit. La final adăugați stafidele.
   Aluatul dospit îl întindeți subțirel pe masa de lucru, îl tăiați astfel încât să obțineți pătrate de cca. 8/8 cm. Puneți din umplutura de brânză pe fiecare pătrat, apoi lipiți marginile obținând brânzoicile dorite. Le puneți în tavă pe hârtie de copt, le ungeți cu ou și presărați nuca de cocos. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute la o temperatură de 180 de grade.
   Rezultatul este unul delicios: niște mini brânzoici pufoase cu multă brânză și stafide și cu o aromă de neuitat în zilele răcoroase de iarnă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini brânzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Foi cu miere

Postat de rocsi_1612

Foi cu miere

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm) Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura. Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi. Adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2013, 15:37
delicioase
la 12.12.2013, 15:38
la 12.12.2013, 15:38
Imi plac maxim ... dupa denumire mi-am dat seama ca esti ardeleanca in zona noastra se numesc branzoaice , dar ce conteaza ? m-ar interesa daca mi-ai putea face un pachetel cu cele din poza principala , platesc io curieratul
la 12.12.2013, 15:46
Diana,cum sa fie curierul?
la 12.12.2013, 16:33
tare-mi plac

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking