Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie
- 200 ml lapte
- 200 gr zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- 1 ou +un galbenus
- 100 gr unt topit
- 100 gr zahar
- Umplutura:
- 500 gr branza de vaci
- 2 galbenusuri
- vanilie
- zahar dupa gust
- coaja de lamaie
- stafide (daca va place)
- 1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare
Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.
Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.
Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.
Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora.
Cand a crescut si e gata de modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :)
Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.
Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|