Desert branzoici

Postat de cristeena20 in Dulciuri
31 Mai 2020 | 3100 vizualizari
Desert branzoici

Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 ou +un galbenus
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza de vaci 
  • 2 galbenusuri 
  • vanilie 
  • zahar dupa gust 
  • coaja de lamaie 
  • stafide (daca va place) 
  • 1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.

Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.

Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. 

Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului. 

Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora. 

Cand a crescut si e gata de  modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :) 

Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.

Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert branzoici

Postat de Criss

Desert branzoici

Aluat : Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul,...

Citeste continuarea

Desert branzoici sau Boti

Postat de trifadalia

Desert branzoici sau Boti

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 20:55
Yamyy, yamyy!
la 31.05.2020, 21:00
Cui nu-i plac brânzoiacele...?!
la 31.05.2020, 21:31
la 31.05.2020, 21:33
Ce pofta mi-ai facut !
la 31.05.2020, 21:45
lasa ca si tu imi faci merue pofta acum e si randul meu sa iti fac pofta cu ceva.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking