Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Dec 2017 | 3712 vizualizari
Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

Astazi sarbatorim Sfantul Nicolae. Dupa reteta de anul trecut Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou), anul acesta va prezint o reteta traditionala din Luxemburg. In Luxembourg, Sfantul Nicolae se cheama Kleeschen. Sper c-ati fost cuminti caci aceasta briosa in forma de om este daruita in mod traditional astazi 6 decembrie numai copiilor care au fost cuminti.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/briosa-de-sfantul-nicolae-boxemannchen.html

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 g de unt moale
  • 125 ml de lapte caldut
  • esenta vanilie
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
  • perle de zahar si de ciocolata

Mod de preparare

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.

Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.

Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h. 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.

Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.

Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.

Dati la cuptor timp de 15-20 minute.

Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.

Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Postat de privatelaura

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2017, 15:58
la 06.12.2017, 16:09
Speciale!
la 06.12.2017, 16:39
Ce simpatice și delicioase sunt!
la 06.12.2017, 16:53
Super!
la 06.12.2017, 17:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking