Ingrediente
- 250 g de faina
- 10 g drojdie proaspata
- 1 ou
- 60 g de zahar
- 1 varf de sare
- 50 g de unt moale
- 125 ml de lapte caldut
- esenta vanilie
- 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
- perle de zahar si de ciocolata
Mod de preparare
Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.
In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.
Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Se degazează aluatul.
Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.
Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.
Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.
Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.
Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.
Dati la cuptor timp de 15-20 minute.
Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.
Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|