Melci cu unt reteta turceasca

Postat de RuxyRux in Dulciuri
10 Iun 2021 | 10281 vizualizari
Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu exagerez cu nimic daca va spun ca raman si cinci zile la fel de proaspete.  Spuneti-le melci sau rulouri sau cum vreti voi si sa stiti ca aceasta reteta la mine in familie va scrie istorie, sunt neaparat de incercat si de ce nu, de transmis din generatie in generatie. Un aluat atat de versatil, puteti sa il preparati cu parmezan, cascaval, branza dar si cu crema de vanilie, scortisoara, ciocolata, nutella,  miere...alegerea va apartine in functie de inspiratia de moment. Daca am laudat destul preparatul, neaparat trebuie sa va ofer si reteta minunata, o reteta turceasca.

Ingrediente

  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 albusuri de ou si un galbenus
  • 10 gr, drojdie uscata
  • 2 linguri zahar fin
  • 570 gr. faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 30 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr unt la temperatura camerei, pentru uns rulourile
  • 1 ou si 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, in cateva transe, urmeaza sarea si untul. eu am framantat cu mixerul, dar puteti sa faceti asta si cu mana, pana ce obtineti un aluat neted, moale, elastic, perfect, care nu se lipeste de mana.

Se acopera vasul cu un servet sau cu un capac si se lasa aluatul la crescut o ora.

Se scoate din timp untul pentru uns( cele 50 gr)

 Cand aluatul a crescut, se rup cu mana 12 bucati aproximativ egale , puteti face asta si cantarindu-le,  si se asaza la distanta intre ele pe o hartie curata( de copt) sau un servet.

Se ia fiecare bucata de aluat si se intinde intr-un oval( vezi foto) si se unge bine si uniform cu unt.

Cu rotita de pizza sau cu un cutit bine ascutit se traseaza linii verticale insa nu pana in margine,  lasand un cm la capete( vezi foto).

Se ruleaza dintr-o margine laterala( vezi foto) si apoi se formeaza foarte usor melcii prin rasucire.

Fiecare melc se asaza in tava cuptorului pe foaia de copt, se acopera cu un servet si se mai lasa 20 sau 30 de minute la crescut in loc cald in bucatarie.

Se unge fiecare rulou cu amestecul de ou si aici in acest punct daca doriti le puteti adauga, semine de susan, mac, cascaval, parmezan ce doriti, sau ii puteti lasa simpli adaugandu-le cand sunt gata crema de vanilie si zahar pudra.

Eu cred ca i-am facut de peste zece ori in toate variantele posibile.

Coaceti melcii pana sunt frumos rumeniti la 185 de grade Celsius, poate undeva in jur de 20, 30 de minute( depinde de cuptor), o sa vedeti cum cresc ca prin magie.

Minunati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu unt reteta turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Postat de panacris

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se...

Citeste continuarea

Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter

Postat de camelia75

Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter

Mod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2021, 21:21
Ce bine arata, vin in vizita !
la 10.06.2021, 21:23
Hai Cleme, multumesc de vizita si apreciere!
la 10.06.2021, 21:26
Îmi plouă în gură! Ce bine arată!
la 10.06.2021, 21:27
Multumesc mult Oana, sunt senzatie sa stii!
la 10.06.2021, 22:00
minunati au iesit

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking