Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Dec 2017 | 3727 vizualizari
Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

Astazi sarbatorim Sfantul Nicolae. Dupa reteta de anul trecut Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou), anul acesta va prezint o reteta traditionala din Luxemburg. In Luxembourg, Sfantul Nicolae se cheama Kleeschen. Sper c-ati fost cuminti caci aceasta briosa in forma de om este daruita in mod traditional astazi 6 decembrie numai copiilor care au fost cuminti.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/briosa-de-sfantul-nicolae-boxemannchen.html

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 g de unt moale
  • 125 ml de lapte caldut
  • esenta vanilie
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
  • perle de zahar si de ciocolata

Mod de preparare

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.

Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.

Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h. 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.

Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.

Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.

Dati la cuptor timp de 15-20 minute.

Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.

Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta frangipane cu pere

Postat de andaoana

Tarta frangipane cu pere

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios. Intr-un vas punem  faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua...

Citeste continuarea

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2017, 15:58
la 06.12.2017, 16:09
Speciale!
la 06.12.2017, 16:39
Ce simpatice și delicioase sunt!
la 06.12.2017, 16:53
Super!
la 06.12.2017, 17:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking