Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele ramas.
Framantam cca. 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul.
Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Am facut 2 dreptunghiuri, unul mai mare din 2/3 de aluat si celalalt mai mic.
Punem deasupra untul topit, zaharul si ciocolata.
Rulati strans aluatul cu umplutura.
Cu un cutit taiati trapezuri : baza de 5 cm si partea superioara de 1,5 cm.
Puneti-le in picioare :) si cu coada rotunda si subtire a unei linguri, apasati si presati in mijloc.
Puneti-le pe o placa de silicon sau acoperita cu hartie de copt si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Ungeti-le cu oul batut si decorati cu zahar perla.
Dati-le la cuptor- preincalzit, la 200°C, timp de 15-20 de minute (depinde de marimea lor)
Lasati-le sa se raceasca un pic si pudrati-le cu zahar pudra.
Sunt delicioase, parfumate si crocante.