Ingrediente
Aluat Tangzhong :
- 63 ml de apa
- 63 ml de lapte
- 25 g de faina
Briosa :
- 270 g de faina
- 28 g de lapte
- 25 g de unt
- 43 g de zahar
- 4 g de sare
- 5 g de lapte praf
- 6,5 g de drojdie uscata
- 30 g de smantana
- 43 g de ou batut
- 93 g de aluat tangzhong
- ou batut pentru uns, zahar perlat pentru decor
Mod de preparare
Aluat Tangzhong :
Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina.
Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.
Briosa :
Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate ingredientele in afara de unt. Framantati 5 minute, adaugati untul in bucati si framantati inca 5 minute. Dublati timpul de framantat daca framantati cu mana.
Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.
Degazati aluatul si impartiti-l in 3.
Intindeti fiecare bucata cu un rulou in dreptunghi. Pliati spre centru marginile si rulati.
Veti obtine 3 rulouri.
Puneti rulourile intr-o tava de chec unsa.
Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.
Ungeti cu ou batut.
Dati la cuptorul incalzit timp de 25 minute, la 180°C.
Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril.
Taiati-o felii si serviti cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa Hokkaido (Japon)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|