Desert briosa Hokkaido (Japon)

Postat de ctlina in Dulciuri
24 Aug 2018 | 2862 vizualizari
Desert briosa Hokkaido (Japon)

Ce-mi plac briosele de casa si acesta reteta japoneza este minunata. O reteta foarte simpla de facut, cel mai greu este de cantarit cu precizie ingredientele. Reteta se  prepara in 2 etape : aluatul Tangzhong la inceput si briosa apoi. https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/briosa-hokkaido-japon.html

Ingrediente

Aluat Tangzhong :

  • 63 ml de apa
  • 63 ml de lapte
  • 25 g de faina

Briosa :

  • 270 g de faina
  • 28 g de lapte
  • 25 g de unt
  • 43 g de zahar
  • 4 g de sare
  • 5 g de lapte praf
  • 6,5 g de drojdie uscata
  • 30 g de smantana
  • 43 g de ou batut
  • 93 g de aluat tangzhong
  • ou batut pentru uns, zahar perlat pentru decor

Mod de preparare

Aluat Tangzhong :

Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina.

Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel.

Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.

 

Briosa :

Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate ingredientele in afara de unt. Framantati 5 minute, adaugati untul in bucati si framantati inca 5 minute. Dublati timpul de framantat daca framantati cu mana.

Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.

Degazati aluatul si impartiti-l in 3.

Intindeti fiecare bucata cu un rulou in dreptunghi. Pliati spre centru marginile si rulati.

Veti obtine 3 rulouri.

Puneti rulourile intr-o tava de chec unsa.

Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.

Ungeti cu ou batut.

Dati la cuptorul incalzit timp de 25 minute, la 180°C.

Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril.

Taiati-o felii si serviti cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa Hokkaido (Japon)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Postat de CameliaComan

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....

Citeste continuarea

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Aluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2018, 21:14
Bună...!
la 24.08.2018, 21:15
la 25.08.2018, 21:14
Cat de pufoasaaaaa!
la 26.08.2018, 07:31
Ce pufoșenie...!
la 26.08.2018, 21:39
Buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking