Ingrediente
- 3 ouă
- 125 g îndulcitor natural green sugar
- 250 g unt cu 82% grăsime
- 200 g iaurt
- 550 g făină
- 30 g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe esență de vanilie
- un praf de sare
- bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar
- bănuți de ciocolată albă și green sugar
- green sugar pudra, pentru decor
Mod de preparare
Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția. Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină. Omogenizăm ambele compoziții. Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă. Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă. În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit. Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult. Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra. Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte. Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|