Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

Postat de merisor67 in Prajituri
7 Apr 2019 | 3224 vizualizari
Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri. Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori! Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior. Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă. Și în plus, este un desert fără zahăr, pentru că am folosit îndulcitor natural green sugar, pe bază de ștevie, îndulcitor care se regăsește și în bănuții de ciocolată.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 125 g îndulcitor natural green sugar
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g iaurt
  • 550 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare
  • bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar
  • bănuți de ciocolată albă și green sugar
  • green sugar pudra, pentru decor

Mod de preparare

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția. Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină. Omogenizăm ambele compoziții. Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă. Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă. În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit. Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult. Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra. Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte. Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Postat de andaoana

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai...

Citeste continuarea

Cremsnit cu aluat de casa

Postat de merisor67

Cremsnit  cu aluat de casa

Modul de preparare al aluatului il gasiti  aici . Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2019, 10:27
la 07.04.2019, 10:33
Ce briose dragute! servesc una sa am langa
la 07.04.2019, 10:56
bune bune
la 07.04.2019, 10:59
Vreau si eu briose din astea bune, bune!
la 07.04.2019, 11:10
Mulțumesc, drăguților! Cu drag v-aș servi! :-

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking