Negresa cu menta

Postat de simona72 in Prajituri
2 Iun 2014 | 7910 vizualizari
Negresa cu menta

O combinatie care mie imi place tare mult, cea de ciocolata si menta...

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri sirop de menta(facut in casa)
  • 2 linguri esenta de menta Dr. Oetker
  • 50 ml ulei
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 300 gr faina
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • pt glazura:
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 120 ml smantana pt frisca
  • pt sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 2 linguri sirop de menta
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr smantana grasa (de la tarani)
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri sirop de menta
  • 1 lingurita esenta de menta Dr. Oetker
  • pt decor:
  • frunzulite de menta (optional)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare, cresc in volum si devin o crema consistenta. Se adauga in fir subtire uleiul, in timp ce se continua mixarea galbenusurilor, esenta de menta si siropul de menta. Se adauga cate o lingurita de unt si mixam. Separat, se amesteca faina, cacao si praful de copt. Peste crema de galbenusuri, se adauga jumatate din ingredientele uscate si se amesteca cu un tel tip para. Se adauga apoi smantana pt frisca, se amesteca, apoi jumatate din spuma de albusuri, se amesteca, restul de ingrediente uscate, se amesteca si la final restul de albusuri batute spuma, amestecand usor sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 35-40 minute. Lasam negresa sa se raceasca complet, inlaturam hartia de copt, o taiem in bucati aproximativ egale. Cu o scobitoare intepam fiecare bucatica de negresa si insiropam  bucatile cu siropul amestecat cu apa.

Pt glazura: rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un castron, adaugam smanatana pt frisca si punem catronul pe baie de aburi. Amestecam pana ciocolata este complet topita.

Pt crema: mixam mascarponele cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul, adaugam smantana grasa, siropul si esenta de menta. 

Glazuram negresele cu ciocolata topita, lasam pt 10-15 minute la frigider, punem crema intr-un pos si decoram fiecare negresa in parte cu moate de crema. Daca aveti si va place, decorati cu frunzulite de menta. Deliciu garantat....sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

Postat de simona72

Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

Pentru negresa: in primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul....

Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata – fara gluten

Postat de timea

Negresa cu ciocolata – fara gluten

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa. Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 15:54
buna buna
la 02.06.2014, 15:56
la 02.06.2014, 15:58
ce bunatate!!!!
la 02.06.2014, 15:58
E nevoie de înscriere ori e pentru toată lumea?
la 02.06.2014, 16:01
De inscriere Padre)

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking