Negresa cu ciocolata – fara gluten

Postat de timea in Dulciuri
8 Mar 2016 | 4246 vizualizari
Negresa cu ciocolata – fara gluten

V-am adus o reteta fara gluten, o negresa ciocolatoasa care, servita cu o bila de inghetata poate rivaliza cu orice alt desert cremos. 

Ingrediente

  • 160 gr faina Farina Schar – fara gluten
  • 80 gr cacao
  • un varf de sare
  • 200 gr unt nesarat 82% grasime
  • 200 gr zahar brut
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 125 gr ciocolata (55% cacao am folosit eu, nu scria de continut de gluten deci sa cititi bine si pe etichetele produselor cumparate, pt cei cu intoleranta)
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita lapte
  • cateva fructe rosii: capsune, zmeura etc.
  • inghetata (de menta am avut eu)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa.

Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut.

Adaugam  esenta de vanilie,  apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica.

La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic.

Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 de minute apoi cu focul stins si usa de la cuptor deschisa inca 5-10 minute.

Scoatem negresa pe un suport de lemn si o portionam in 16 bucati.

Glazura de ciocolata o obtinem prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si laptele, pe baie de aburi.

Trasam cateva dungulite de ciocolata peste fiecare patretel de negresa folosind o punguta taiata la un capat.

Servim negresa calduta cu o bila de inghetata si cu cateva fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata – fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de reisnaor_2006

Desert cornulete cu dulceata de gutui

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2016, 21:10
Ce bunatate de negresa!
la 08.03.2016, 21:17
la 08.03.2016, 21:32
la 08.03.2016, 21:37
Ce negresa minunata!
la 08.03.2016, 21:45

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking