Negresa cu mascarpone

Postat de miha in Prajituri
14 Ian 2011 | 7618 vizualizari
Negresa cu mascarpone

Ingrediente

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • ~ 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu dovleac si migdale

Postat de oanapl

Desert negresa cu dovleac si migdale

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...

Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Postat de merisor67

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2011, 10:49
ufffffffffffff...........am alergat sa fiu prima ..................e calda si buuuuuuuuuuuuuuna.................
la 14.01.2011, 10:54
vai sunt macxar a 2a ..fiuuuu..ce bine
la 14.01.2011, 10:54
nu pute-am sa plec fara o bucata de praji doamne da ce bine arata
la 14.01.2011, 10:55
Medi, stai sa-ti dau si un pahar cu apa, de la atata alergatura poate ti-o fi sete.
la 14.01.2011, 10:56
Rocsi Lia

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking