Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
15 Dec 2019 | 2724 vizualizari
Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

Am pregatit un desert asemanator cu checul cu cacao, numai ca sub forma de briose, umplute cu ciocolata. Au disparut imediat de pe farfurie!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 80 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8g)
  • 100 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura apa
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon.

Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei. Acestea se umplu cu 1-2 lingurite de aluat .

Se pastreaza putin aluat, care se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune cate o lingurita din el peste aluatul din formele pentru briose.

Se amesteca aluaturile cu lingurita si/sau cu ajutorul unei scobitori.

Se introduce tava la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Se topeste ciocolata. Puteti topi si 200 g deoarece ea a patruns in blat si a mai ramas putina in briose.

Ciocolata se pune intr-un recipient pentru mustar sau intr-o punga groasa, in functie de ce aveti prin casa, si se lasa sa se racoreasca.

Cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor, se scoate blatul din mijlocul brioselor, de pe partea inferioara.

Se umple gaura briosei cu ciocolata, apoi se pune blatul scos inapoi (se mai taie un pic din el pentru a intra bine la loc).

Se pun briosele pe hartiute si se pot servi.

Puteti sa le bagati si la frigider ca sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu ciocolata in interior" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose cu ciocolata si crema de lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu ciocolata si crema de lamaie

Briosele: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati in continuare. Incorporati galbenusurile, apoi untul topit si racorit....

Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de diaconta

Chec cu visine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2019, 17:47
Cred că sunt tare bune. Interesant, modul de umplere cu ciocolată...!
la 15.12.2019, 17:56
la 15.12.2019, 19:21
Adauga comentariu...
la 15.12.2019, 19:36
la 15.12.2019, 19:48
Minunate

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking