Desert prajitura 1 martie

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Feb 2020 | 2971 vizualizari
Desert prajitura 1 martie

Vine, vine Primavara, cu alaiul ei de flori. Teoretic maine 1 martie vine Primavara, practic habar nu am ce ne asteapta, dar eu zic sa ne bucuram, sa zambim si sa ne iubim.

Ingrediente

  • Blat cu nuca
  • 5 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri nuca prajita si macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Blat Pavlova cu nuca
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita otet
  • 100 g nuca prajita si taiata grosier
  • Crema de trufe cu alune
  • 180 g trufe cu gust de alune
  • 200 g smantana dulce pt. frisca cu 30 % grasime
  • Dulceata de afine
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g smantana dulce pt. frisca
  • Decor
  • bezele
  • creioane colorate de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si cu miscari lente de jos in sus omogenizam compozitia. Tapetam tava cu hartie de copt punem compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric), pentru cca 25 min. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca blatul.

Blat Pavlova cu nuca : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga otetul si amidonul si se mai mixeaza cca 10 min.  Apoi adaugam nuca taiata grosier.Folosim aceiasi tava   pe care am folosit-o si la coptul primului blat, doar  ca folosim doar baza tavii. Intindem pe suprafata tavii  bezeaua obtinuta, oprim o parte sa formam cateva bezele pentru decor. In alta tava formam cca 40 de mici bezele. Reducem temperatura cuptorului de la 180 grade la 110 grade, bagam tava in cuptor pentru cca 1 ora si 20 min. Dupa ce scoatem tava cu blat Pavlova bagam tava cu bezele.

Crema : O facem prima, ca sa aiba timp sa se raceasca  la frigider sau in congelator, pana ce pregatim blaturile.Intr-un castron de inox punem trufele taiate, adaugam si smantana dulce pentru frisca, asezam castronul pe baie d eabur si amestecam continuu pana ce trufele se topesc. Se trage castronul de pe foc si se da la frigider pana se intareste, apoi scoatem din frigider si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara taiem in doua blatul cu nuca, asezam prima parte pe fundul tavii, intindem crema peste blat, peste crema asezam blatul Pavlova, cu grija pentru ca este foarte fragil. Peste blatul Pavlova intindem dulceata de afine apoi asezam al doilea blat cu nuca, presam usor sa faca aderenta intre blaturi. Apoi ne apucam sa facem glazura, glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii.

Glazura : Ciuocolata maruntita se amesteca cu smantana dulce pentru frisca, se topeste pe baie de abur si apoi se intinde pe prajitura.

Prajitura se da la rece pana ce glazura se intareste, apoi se portioneaza si se decoreaza cu bezele si creioene colorate de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 1 martie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Postat de Constelatialeu

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera....

Citeste continuarea

Desert prajitura 1 martie- Primavara frumoasa

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura 1 martie- Primavara frumoasa

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 23:21
Sa fim mai buni, sa dam si la prieteni prajituri )
la 29.02.2020, 23:24
Prietenii sa vina in vizita, daca le trimit prin curier, ala le mananca pana la destinatie...
la 29.02.2020, 23:26
Si gura lor ar manca ceva
la 29.02.2020, 23:30
Asta-i in loc de martisor?Delicios!
la 29.02.2020, 23:38
Ce frumos ai spus Cleme si ce prajitura grozava!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking