Ingrediente
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 200 g iaurt cu fructe de pădure
- 50 ml ulei
- 300 g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 20g cacao
- un praf de sare
- 1 căniță afine (eu am folosit congelate)
- 20g fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la viteză mică, apoi se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule. La final se adaugă afinele și se amestecă ușor până la încorporare. Se adaugă ciocolata și se omogenizează compoziția.
Se toarnă aluatul în formele de brioșe (doar pe ¾). Se introduc în cuptorul încins, la 170 de grade. Se lasă la copt 20-25 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|