Desert briose cu afine si nutella

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
21 Dec 2017 | 5443 vizualizari
Desert briose cu afine si nutella

De cate ori pregatesc briose cu fructe, au un mare succes si la toata lumea li se pare un desert wow. Nu este nimic wow, dar sunt umede, aromate, cu bucati de fructe si daca mai adaugati si niste nutella, o sa obtineti un super desert, iar cei dragi sau cei pe care o sa ii serviti cu ele, o sa fie foarte incantati.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 250 gr lapte batut
  • 5 linguri sirop de zmeura (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 330 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • afine (eu am folosit congelate)
  • nutella

Mod de preparare

Ouale le mixati spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Incorporati uleiul, apoi laptele batut si siropul de zmeura.
Faina o cerneti, o adaugati treptat.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati in compozitia de mai sus.
La final puneti coaja rasa de lamaie si vanilia.
Intr-o tava de briose, puneti hartiute, apoi le umpleti pe 3/4 cu compozitie de briose.
Presarati boabe de afine, iar in mijloc puneti o lingurita de nutella.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute maxim.

Cand sunt coapte, faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.
Sunt grozave atat simple, cat si insotite de o cafea, un ceai, o cana de lapte.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella

Postat de RuxyRux

Salam de biscuiţi, reţetă  cu eugenii si nutella

Salam de biscuiţi, reţetă  cu eugenii si nutella Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii...

Citeste continuarea

Briose cehe - Koláčky - Kolaches

Postat de ctlina

Briose cehe -  Koláčky - Kolaches

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .   In bolul Kitchenaid punem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2017, 20:30
Bune langa o
la 21.12.2017, 20:33
Prezenta
la 21.12.2017, 20:47
Foarte bune brioșe!
la 21.12.2017, 21:02
Delicioase!
la 21.12.2017, 21:23
Bune ,ce bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking