Ingrediente
- 2 oua
- 75 g margarina Unirea
- 1 banana
- 120-130 g faina
- 3 linguri de zahar
- 1 plic de praf de copt
- 3-4 cuburi de ciocolata
- + 2 linguri de zahar + 3 linguri de smantana pentru frisca pentru sosul caramel.
Mod de preparare
Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.
Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adaugam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu banane si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|