Desert briose cu banane si sos caramel

Postat de eumimi in Prajituri
20 Noi 2017 | 2532 vizualizari
Desert briose cu banane si sos caramel

Eu deja fac probe pentru retetele de sarbatoare, mai exact pentru masa de Craciun. Aceste briose sunt extra, mega delicioase!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 75 g margarina Unirea
  • 1 banana
  • 120-130 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 cuburi de ciocolata
  • + 2 linguri de zahar + 3 linguri de smantana pentru frisca pentru sosul caramel.

Mod de preparare

Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.

Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adaugam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu banane si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert baigli cu nuca si mac

Postat de Prajituri_de_casa

Desert baigli cu nuca si mac

Stafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...

Citeste continuarea

Cozonac din rulade cu ciocolata

Postat de diana_k

Cozonac din rulade cu ciocolata

  Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 22:19
Foarte frumușele și bune!
la 20.11.2017, 22:28
Merci!
la 20.11.2017, 22:42
Ce bunatati Mimi!
la 20.11.2017, 22:51
Merci! :*
la 20.11.2017, 22:58
Delicioase!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking