Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra

Postat de iri_love in Dulciuri
16 Iul 2017 | 3267 vizualizari
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra

Reteta am luat-o de la Jamila Cuisine, este minunată, numai ca am modificat-o un pic, înlocuind untul cu ulei, fulgii de ciocolată cu o ciocolată alba (rasa). Eu una sunt mulțumită de rezultat, sper să vă placă!!!!!

Ingrediente

  • 300 g de făină
  • 100 ml de ulei
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 150 g de zahăr
  • esența de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 tableta ciocolată albă (dată pe razătoarea mate)
  • ornamente din ciocolată (neagră)

Mod de preparare

Pentru început, am adăugat zahărul peste ulei și le-am bătut bine cu un tel, după care am adăugat ouale unul cate unul, amestecând bine de fiecare dată.
Se va adauga apoi zaharul vanilat si esența de vanilie, după care, separat, într-un bol, se va pune făina in care adăugăm praful de copt .
După ce am pus și esența și zaharul vanilat, vom adauga apoi jumatate din cantitatea de făină, amestecând până la omogenizare, după care adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, amestecand bine.
Se va adăuga iar făina si laptele pe rând, amestecand ușor de fiecare dată.
La final, se va adăuga ciocolata albă (pe care am dat-o pe razatoarea mare) si 50 g de ornamente de ciocolată (neagra) si se va amesteca până acestea se încorporează.
Se pregateste o tavă pentru briose, se asaza in fiecare compartiment cate o formă de hartie pentru briose, după care se adaugă cu o lingură compozitia de briose. La final, se presară deasupra cateva ornamete si apoi se dă la cuptor (preincalzit) pentru 25 de minute.
Cand sunt gata, se scot din tava, cand se răceasc un pic si apoi se orneaza dacă se mai doreste.
Eu le-am pudrat un pic cu cacao zahăr pudră vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert briose cu dovleac

Postat de ancutsa

Desert briose cu dovleac

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2017, 18:47
Iau una pentru dimineata la
la 16.07.2017, 18:55
Ce de cioco....
la 16.07.2017, 18:59
la 16.07.2017, 20:24
buneee
la 16.07.2017, 20:59
Ce briose pufoase si bune! Vreau si eu cateva!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking