Ingrediente
- 100 grame unt
- 100 grame zahăr tos fin
- 3 ouă
- 1 lingură de cacao
- 50 grame făină albă
- 1 plic vanilie
- 50 grame ciocolată cu lapte
- esență de migdale/rom (câteva picături)
- pentru decor:
- ciocolată albă
- ornamente decor
- 1 lingură ulei pentru topit ciocolata
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe.
Se pun formele de brioșe în tava specială.
Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile.
Albușurile se bat/mixează bine cu vanilia și se încorporează, puțin câte puțin, în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă, după gust esența de migdale, sau de rom, după care se încorporează făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se pune câte o lingură de compoziție în formele pentru brioșe, se presară în ele bucățele de ciocolată și se acoperă cu altă lingură de compoziție. Se pot decora cu ornamente și se dau la cuptor, la foc mic. Când sunt gata, brioșele se scot, se lasă puțin să se răcorească și se decorează cu ciocolată albă, topită la bain-marie cu o lingură de ulei, peste care se presară ornamente.
Compoziția este suficientă pentru 12 brioșe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|