Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
28 Iul 2018 | 1751 vizualizari
Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos

Ingrediente

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. pepite de ciocolata
  • 100 gr. ciocolata amaruie+4 linguri lapte
  • 50 gr. nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala, mixand compozitia in continuu.

Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam alternativ cate putina faina si putina spuma de albusuri, avand grija sa nu se lase compozitia.

Adaugam la final pepitele de ciocolata si le incorporam cu grija.

Repartizam compozitia obtinuta in formele tapetate cu hartiute pentru briose, umplem formele la 3/4 din capacitatea totala pentru ca acestea vor creste la cuptor.

Tava se da la copt pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca briosele sunt coapte suficient le scoatem din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4 linguri de lapte, glazuram briosele cu ciocolata topita si presaram nuca de cocos.

Lasam sa se intareasca glazura de ciocolata, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Bounty cupcakes

Postat de rocsi_1612

Desert Bounty cupcakes

Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...

Citeste continuarea

Desert muffins cu cocos si inima de ciocolata

Postat de Corina33

Desert muffins cu cocos si inima de ciocolata

Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2018, 19:48
Faine ingrediente...!
la 28.07.2018, 21:02
Cocosul, preferatul meu!
la 28.07.2018, 21:17
Delicios! Super combinatia de cocos si ciocolata
la 28.07.2018, 21:50
Yamiii, ce delicioase!
la 28.07.2018, 23:55

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking