Ingrediente
- 100 grame de unt
- 100 grame de zahăr tos fin
- 100 grame de făină albă
- 3 ouă
- 1 lingură de cacao
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 plic de vanilie
- 50 grame de ciocolată cu lapte
- esență de rom
- vișine din dulceață
Mod de preparare
Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe.
Formele de brioșe se pun în tava specială.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și cacaua, după care se încorporează unul câte unul, cele 3 gălbenușuri. Se uniformizează bine compoziția.
Albușurile se mixează bine și când au început să crească se adaugă vanilia, după care se încorporează, puțin câte puțin în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă esența de rom, după gust și la urmă se adaugă și făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, după care se presară în fiecare, bucățele de ciocolată. Se acoperă ciocolata cu încă o lingură-două de compoziție, după care se dă tava la cuptor, la foc mediu.
Când brioșele au crescut, se decorează fiecare cu vișine scoase din borcanul de dulceață și se mai dă tava la cuptor, pentru încă 10 minute, ca să se coacă definitiv.
Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|