Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

Postat de RODIMUR in Prajituri
30 Sep 2017 | 3029 vizualizari
Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

Încă o rețetă cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚĂ, pentru că mi-e cămara plină de dulcețuri, făcute chiar în acest scop: să prepar dulciuri, să le decorez și să le dau mai multă savoare. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 brioșe.

Ingrediente

  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 100 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de ciocolată cu lapte
  • esență de rom
  • vișine din dulceață

Mod de preparare

Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe.

Formele de brioșe se pun în tava specială.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și cacaua, după care se încorporează unul câte unul, cele 3 gălbenușuri. Se uniformizează bine compoziția.

Albușurile se mixează bine și când au început să crească se adaugă vanilia, după care se încorporează, puțin câte puțin în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă esența de rom, după gust și la urmă se adaugă și făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, după care se presară în fiecare, bucățele de ciocolată. Se acoperă ciocolata cu încă o lingură-două de compoziție, după care se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când brioșele au crescut, se decorează fiecare cu vișine scoase din borcanul de dulceață și se mai dă tava la cuptor, pentru încă 10 minute, ca să se coacă definitiv.

Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Prajitura cu vanilie si cafea

Postat de RuxyRux

Prajitura cu vanilie si cafea

Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)... Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2017, 23:28
Maine vin cu cafeaua la tine
la 01.10.2017, 07:42
la 01.10.2017, 08:43
Bine, Ina. Ești binevenită!
la 01.10.2017, 08:43
Mulțumesc, Renata!
la 01.10.2017, 08:52
Rodica, dau o cafea bună, pentru o brioșă

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking