Prăjitura "Boema"

Postat de adriana65 in Prajituri
8 Mar 2013 | 11862 vizualizari
Prăjitura "Boema"

La mulţi ani ! Azi, de 8 Martie, vă doresc tuturor prietenelor şi cititoarelor să fiţi iubite şi fericite alături de cei dragi vouă.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  •  30 g cacao
  • 5 linguri apă rece
  • 2 linguri zahăr
  •  40 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 170 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frişcă lichidă.

Ingrediente pentru sirop:

  •  160 g zahăr
  •  350 ml apă
  •  esenţă de rom

Mod de preparare

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.

Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul până ce acestea se întăresc. Se adaugă caramelul, gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit uleiul. Se scoate vasul mixerului  în care am bătut albuşurile de pe suport şi se adaugă, pe rând , câte o lingură de făină amestecată cu cacao şi praf de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 30 minute.

  Pentru prepararea cremei, frişca lichidă se pune într-o crăticioară pe foc mic. Ciocolata se mărunţeşte cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă la frişca fierbinte. Se lasă vasul pe foc până se topeşte ciocolata, amestecând continu, având grijă ca frişca să nu fiarbă. Vasul se pune la frigider pentru 3 - 4 ore sau  peste noapte. A doua zi mixaţi frişca până se întăreşte bine. 

Pentru prepararea siropului se fierb 10 minute zahărul cu apa. Se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom. Se dă la rece.  După răcirea blatului acesta se porţionează şi se însiropează bine. 

Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură Dr. Oetker de ciocolată lichidă. 

Bucăţile de prăjitură se distanţează între ele pentru a permite şi glazurarea marginilor acestora. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări glazura apoi se trece la următoarea etapă.

Cu ajutorul unui poche şi a unui dui mai mare se pune câte o rozetă de cremă ganache pe fiecare bucată de prăjitură, apoi câte o rozetă, mai bogată, de frişcă.

Acum vă poftesc la cîte o porţie de "Boema". Ca la cofetărie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Boema"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 11:12
Ce bine arata! La multi ani Adriana!
la 08.03.2013, 11:20
foarte frumoasa
la 08.03.2013, 11:39
O prajiturica foarte gustoasa!La multi ani
la 08.03.2013, 12:34
Ce fain arata! La multi ani!
la 08.03.2013, 12:40
La multi ani Adriana
Buna prajitura

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking