Prajitura Boema cu cafea

Postat de Creatsa in Prajituri
2 Aug 2014 | 13681 vizualizari
Prajitura Boema cu cafea

Un deliciu!

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • 2 lingurite ness

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Crema 1:

  • 300 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 plic crema de brandy si cafea Dr Oetker
  • 2 linguri de zahar

Crema de frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone
  • 1 lingura de zahar

Decor:

  • boabe de cafea(optional)

Mod de preparare

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare iar zaharul s-a topit. Am adaugat pe rand,laptele,galbenusurile si uleiul. Faina am amestecat-o cu praful de copt iar cacaua am amestecat-o cu nessul ,esenta de vanilie si putina apa pana a devenit ca o crema. Am adaugat peste compozitia de oua ,faina si crema de cacao amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25-30 de minute(testul scobitorii) Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in doua. Am fiert apa cu zaharul si nessul aprox 5 minute. Am lasat siropul la racit apoi am adaugat esenta de rom.

Crema de ciocolata si mascarpone:

Intr-o craticioara am pus ciocolata cu frisca lichida pe foc mic amestecand continuu pana s-a topit complet ciocolata. Am lasat ciocolata la racit pana s-a intarit si a devenit cremoasa. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra 2-3 minute. Am adaugat lingura cu lingura din crema de ciocolata peste mascarpone mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Am insiropat primul blat ,am pus crema de ciocolata si mascarpone si am nivelat bine. Peste crema am pus celalalt  blat pe care l-am insiropat in prealabil. Am presat usor si am acoperit prajitura cu o folie. Am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura in bucati potrivite.(aprox 18 bucati)

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata. Am dat din nou prajiturile la rece pana s-a intarit glazura. Intre timp am preparat celalalte creme.

Crema de cafea si brandy:

Intr-un bol am pus laptele,frisca lichida,zaharul si praful de crema. Am mixat bine pana am obtinut o crema tare si pufoasa.

Crema de frisca:

Am mixat frisca lichida cu smanatana,mascarponele si zaharul pana s-a intarit . Cu ajutorul unui posh am spritat pe fiecare praijtura cate un mot generos de crema de cafea si unul de frisca.

Am decorat prajiturile cu boabe de cafea si le-am tinut la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Ina

Desert prajitura Boema

BLATUL :  Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul  si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua ,...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de timea

Tort Boema

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2014, 18:48
Bună treabă, Lavinia!
la 02.08.2014, 18:59
Wow, cate creme Cred ca e tare buna!
la 02.08.2014, 18:59
buna buna
la 02.08.2014, 19:01
Doamne, ce de bunatati mai faci!
la 02.08.2014, 19:02

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking