Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 3 linguri cacao
- un praf de sare
- 3 linguri apa rece
- Crema:
- un ou
- 8 linguri zahar
- 100 gr unt
- 3 linguri cu ness
- 500 ml frisca vegetala
- Decor :
- 400 ml frisca lichida
- ciocolata pentru ras
- Sirop:
- 6-7 linguri cu zahar
- cca 400 ml apa
- o fiola esenta de rom
Mod de preparare
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.
CREMA : Intr-un vas cu fund dublu punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.
Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata.
SIROP : Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.
Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca batuta spuma. Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.
Dam cateva ore la rece si portionam.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|