Tort Boema

Postat de timea in Torturi
12 Iul 2012 | 32607 vizualizari
Tort Boema

Un tort aniversar facut cu drag unei prietene. Tortul are la baza reteta de la prajitura Boema Singurul lucru ce il are in plus este bordura de ciocolata, care de altfel a dat tortului un look de sarbatoare.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 8 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - un varf de sare
  • - 3 linguri apa
  • Pentru sirop:
  • -2 linguri zahar
  • - 100 ml apa
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - 5 linguri zahar
  • - 70 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 300 ml frisca
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca
  • - 100 gr ciocolata cu cafea
  • Glazura de ciocolata
  • - 50 gr ciocolata
  • - 2 lingurite de unt

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.



Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava de 26 cm)



In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.



Scoatem blatul din tava si lasam la racit.



Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.



Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.



Punem blatul pe o farfurie si asezam in jurul lui inelul detasabil de la tava rotunda.



Insiropam blatul si punem crema. Nivelam frumos.



Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.



Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.



Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul metalic.



Pregatim glazura in felul urmator: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu untul la temperatura camerei.



Lasam cateva minute sa se raceasca apoi turnam glzaura intr-o punguta si ornam marginea tortului de jur imprejur cu ciocolata,  lasand sa curga pe margini in jos.



Dam din nou la frigider si lasam cateva ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Retete similare

Tort Boema

Postat de TAB1TA

Tort Boema

Blatul:   Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu zaharul.  Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.  Galbenusurile se bat spuma si se...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2012, 18:24
superb si delicios!
la 12.07.2012, 18:28
foarte frumos tort,si bun de numa numa
la 12.07.2012, 18:39
nici nu am cuvinte
la 12.07.2012, 18:45
Mai ai?Arata excelent!
la 12.07.2012, 18:50
super!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking