Tort Boema

Postat de TAB1TA in Torturi
28 Mar 2014 | 6380 vizualizari
Tort Boema

De mult timp aveam in plan acest tort. Este delicios! M-am inspirat de la Miha si Delicatesa, cu unele modificari. Multumesc Miha!>:D

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 pahar de nuci macinate

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 g zahar

Crema:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • intaritor pentru frisca

Inel 1:

  • 70 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 3-4 linguri lapte

Inelul 2:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat

Decor:

  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:  Se separa albusurile de galbenusuri.

 Albusurile se bat spuma cu zaharul.

 Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.

 Galbenusurile se bat spuma si se aduga peste albusuri.

 Se amesteca usor. Se adauga si amestecul de faina si nucile macinate si se amesteca usor de jos in sus.

 Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.

 Apoi se lasa sa se raceasca.

Siropul:  Se caramelizeaza zaharul si se toarna usor apa rece, apoi se pune din nou pe foc pana se dizolva zaharul caramelizat. Se ia de pe foc.

 Se taie blatul rece in doua si se insiropeaza cu siropul fierbinte.

Crema:  Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. 

Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. 

Se lasa sa se racoreasca bine, apoi se da la frigider pentru minim 1 ora. 

Apoi se adauga intaritorul de frisca si se mixeaza pana cand crema se ingroasa.

Se pune o parte din crema peste blat, apoi celalalt blat, se acopera tot tortul cu restul de crema si se da la rece.

Inel 1: Se rupe in bucati ciocolata, se adauga laptele si se topeste în frişca lichidă pe baie de apă.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider pentru 1 oră si apoi se mixeaza foarte bine.

Inelul 2: Frisca lichida rece se amesteca cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat si se mixeaza bine.

Cu ajutorul unui pos, se orneaza tortul cu inelul cu crema si apoi cu frisca.

Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

Postat de miha

Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma de albus devine lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului din bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 17:01
la 28.03.2014, 17:05
Mala
la 28.03.2014, 17:16
Arata super ..si banuiesc ca e si foarte bun
la 28.03.2014, 17:17
tare bun trebuie sa fie
la 28.03.2014, 17:17
mamaaaa da ai muncit aici nu gluma,bravoo

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking