Tort Boema(reteta n° 300)

Postat de lilik in Torturi
21 Oct 2012 | 10527 vizualizari
Tort Boema(reteta n° 300)

Acesta este tortul facut pentru ziua mea si in plus este si reteta numarul 300...by Timea cu mici modificari...Timea iti multumesc pentru reteta minunata..

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apa
Pentru insiropat:
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml apa
Pentru crema:
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 60 gr unt moale
  • 3 linguri ness
  • 300 ml frisca lichida
Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • glazura de ciocolata
Pentru glazura de ciocolata:
  • 1 lingura unt
  • 70 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si apa,mixam putin,apoi adaugam faina si cacao cernute,amestecand usor sa nu se lase.

Punem compozitia intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 175° timp de 20-25 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi il lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

cat timp blatul e in cuptor mixam putin oul,untul,zaharul si ness-ul,apoi punem pe foc mic si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim si siropul:

caramelizam zaharul,apoi punem apa si lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul,dupa care lasam la racit.

Cand compozitia pregatita mai sus este rece putem termina crema:

mixam 300 ml frisca peste care adaugam compozitia racita,apoi mai mixam 3-4 minute.

Batem si frisca pentru decor si ne apucam de asamblarea tortului:

Punem pe o farfurie blatul si punem inelul detasabil in jurul sau,apoi insiropam bine,intindem crema uniform,iar peste crema intindem frisca batuta,peste care radem cele 2 feluri de ciocolata.

Dam la rece cateva ore,apoi scoatem si indepartam cu grija inelul detasabil.

Punem pe baie de aburi untul si ciocolata la topit,apoi lasam cateva minute sa se raceasca,dupa care punem glazura intr-un cornet din hartie pt copt si decoram marginea tortului de jur imprejur.

Mai dam la rece cateva ore(o noapte chiar) dupa care servim cu maaare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema(reteta n° 300)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Retete similare

Tort Boema

Postat de TAB1TA

Tort Boema

Blatul:   Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu zaharul.  Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.  Galbenusurile se bat spuma si se...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2012, 14:05
mama ce tort minunat,felicitari Lilik
la 21.10.2012, 14:09
Ce minunatie de tort! LA MULTI ANI!!!
la 21.10.2012, 14:18
La cat mai multe retete!
La multi ani!
la 21.10.2012, 14:22
la multi ani la cat mai multe retete
la 21.10.2012, 14:25
La multi ani şi la cat mai multe retete...

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking