Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
31 Dec 2022 | 3291 vizualizari
Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum si inca suntem pe acelati drum. Sincer n-as schimba mai nimic, poate as ''regla'' unele prioritati dar asta e o alta poveste, deoarece timpul mi-a demonstrat ca unele lucruri si evenimente se intampla la momentul potrivit .  A fost o zi de primavara, ca si acum, parca venea Pastele nu Anul Nou, am avut alaturi familia, prietenii si emotiile nelipsite. Zi de poveste care spre miezul noptii sa transformat in seara de basm, a nins ca-n basme, parca eram in tinutul Craiesii Zapezii, clar m-au marcat basmele copilariei, inca sunt in sufletul meu de copil rebel.Deci sa ne fie de bine draga Valentine, sufletul meu pereche, sa ne traiasca baiatul, leusorul nostru Cristian si sa avem parte ca si pana acum doar de oameni deosebiti care sa ne inconjoare. La multi ani noua ! Pentru Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata sunt necesare ingredientele urmatoare: oua, lapte condensat, gelatina, mascarpone, frisca.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
  • Tava dreptunghiulara 30/12 cm
  • mini eclere cu crema de vanilie si glazura de fondant cu ciocolata
  • Crema
  • 2 oua
  • 200 ml lapte condensat
  • 10 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 100 g frisca - obtinuta din smatana pentru frisca cu 36% grasime
  • Decor
  • eclere inimioara, rotunde
  • cirese confiate
  • si un rest de crema de la mini boema

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au intrat in tava in care am asamblat tortul 18 buc mini eclere si 6 buc sub forma de gogosele, toate glazurate cu fondant amestecat cu ciocolata, combinatia perfecta din punctul meu de vedere, aluata ecler, crema vanilie si glazura de fondant.

Cream : Intr-un castron de inox am pus cele doua oua si laptele condensat, separat am pus gelatina in apa rece sa se hidrateze. Am amestecat bine ouale cu laptele condensat apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continu pana ce amestecul a devenit fierbinte. Am luat castronu pe de baia d eabur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat mascarponele cu frisca batuta, apoi am incorporat amestecul de ou, lapte condensat si gelatina.

Asamblare :  Foarma dreptunghiulara cu pereti detasabili am imbracat-o in folie alimentara, pe margini am pus folie acetat, am asezat ca baza un rand de eclere, am intins jumatate din crema, apoi am asezat al doilea strat de eclere si restul de crema, am nivelat si am asezat deasupra un ecler in forma de inimioara si doua eclere rotunde, am ornat cu putina crema ramasa de la alta prajitura. Am dat forma la frigider peste noapte, dimineata am scos prajitura din forma si am ornat-o cu cirese confiate, acum asteptam sa intampinam noul an. La multi ani, noua si noului an !

Vezi si reteta de Tort ecler

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini eclere cu crema de ness(Bucataras Senzational)

Postat de Creatsa

Mini eclere cu crema de ness(Bucataras Senzational)

Pentru coji puneti apa la fiert cu uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati faina si amestecati energic pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei. Lasati...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de merisor67

Aluat de foietaj cu branza sarata

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2022, 12:57
la 31.12.2022, 14:25
La multi ani, Cleme si Vali! Sa fiti sanatosi si fericiti!
la 31.12.2022, 15:20
la 31.12.2022, 20:20
La multi ani cati mai frumosi!
la 31.12.2022, 22:03
La cat mai multi ani sanatosi si frumosi!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking