Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

Postat de miha in Torturi
25 Mar 2013 | 14659 vizualizari
Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

Nu stiu cui ar trebui sa urez acum "la multi ani"...mie sau site-ului, dar ideea e ca ma bucur ca sunt aici. Aici, alaturi de prieteni buni si dragi! >:D

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Fondant:
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 lingura smantana acra
  • sirop de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma de albus devine lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului din bol. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta. Se toarna peste bezea si se omogenizeaza usor. Se pun apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.  Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute.  Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in doua parti.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune la congelator pentru 1 ora sau, daca dispuneti de mai multa vreme, cateva ore la frigider. Se mixeaza apoi, pana crema devine ferma si pufoasa.

Sirop:

Caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid turnam apa deasupra, cu atentie.

Fondant:

Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se tine pe foc aproximativ 15 minute. Punem mierea si mai fierbem vreo 5 minute. Dam deoparte si mixam amestecul la viteza mare, pana incepe sa se ingroase si se albeste.

Fondantul se va intari considerabil. Punem in vas cateva linguri de sirop (din cel preparat anterior, pe care-l vom folosi la insiropat blatul) si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul din nou pe foc si amestecam pana devine fluid si omogen.

Punem prima parte de blat pe un platou si insiropam. Turnam crema si nivelam. Acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.  Turnam fondantul peste tort si lasam putin, pana se intareste. Ornam apoi cu frisca batuta si sirop de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Retete similare

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de merisor67

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...

Citeste continuarea

Tort Duo - reteta cu nr. 700

Postat de merisor67

Tort Duo - reteta cu nr. 700

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.03.2013, 09:50
Superb!
La cat mai multi ani alaturi de noi!
Am ajuns prima, deci ma servesc cu felia cea mai mare.
la 25.03.2013, 09:53
La multi ani si la cat mai multe retete la fel de bune ca si pana acum
la 25.03.2013, 09:54
Superb!! La cat mai multi ani!!
la 25.03.2013, 09:54
La cat mai multe retete delicioase!!!
la 25.03.2013, 09:55
La multi ani ! Deci , daca mananc ca tine muulte dulciuri , voi fi slabut , nu-i asa !?Ham ! (N-am nici a din a nici p-ala comunist , asa ca nu mi-a ramas decat sa latru ).

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking