Prajitura Boema

Postat de Alina26 in Prajituri
5 Mar 2014 | 13065 vizualizari
Prajitura Boema

Aceasta prajitura dupa cum stiti am preluat-o de le Gaby_d,pentru ca aveam o mare pofta!!!Si cu aocazia aniversarii 1 an de BUCATARAS,am facut aceasta prajitura!!!o BUNATATE...!!!Multumesc inca o data pentru reteta!!!!:* :* :*

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg cu varf faina alba
  • 3 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit de sare

Fondant:

  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 2 lg miere
  • 4 lg cacao amara

Crema:

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2lg cacao
  • 300 ml frisca lichida indulcita

Sirop:

  • 150g zahar
  • 200 ml apa

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg smantana pentru gatit

Mod de preparare

Blatul:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in ploaie.Am pus compozitia intr-o tava (20/28cm)tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 35 de minute la 165°.Cand e gata (am facut proba cu scobitoarea)am lasat la racit.

Crema:

Am pus frisca intr-o olicica la incalzit.Cand aproape da sa fiarba,am stins focul,am adaugat ciocolata rupta bucati si cacaoa si am mestecat bine.Am dat crema la rece pentru 3 ore.

Sirop:

Am pus zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze.Am luat de pe foc am pus apa si am mai lasat la foc pana s-a topit caramelul.Am lasat la racit.

Fondant:

Am pus apa intr-o olicica.Am adaugat zaharul  si am pus sa fiarba,mestecand incet pana s-a topit zaharul.Apoi am lasat la fiert 10 minute.Dupa aceea am pus mierea de albina si am mai lasat la fiert inca 7 minute.

(Am verificat luand din compozitie cu lingura si am lasat sa cada pe o suprafata plana.Cand biluta a ramas ca o perluta si nu s-a imprastiat am oprit  focul.)

Am adaugat cacaoa si am mestecat bine.Am lasat 5minute sa se raceasca apoi am continuat sa mestec cu o lingura de lemn pana s-a racit compozitia.

Ansamblare:

Am taiat blatul in patratele egale.

Am insiropat fiecare patratel cu cate o lingura de sirop.

Am pus fondantul la foc si am mestecat pana a devenit fluid.Am pus cate o lingura de fondant pe fiecare patratel.

Am scos crema din frigider si am mixat bine pana a devenit o crema pufoasa.

Cu ajutorul posh-ului am pus crema pe fiecare prajitura.

Am mixat bine frisca lichida cu smantana pana devine ferma.Si am ornat cu frisca.Mie mi-a ramas putin fondant si am pus la foc,apoi cu lingurita am ornat.Si am dat la rece.

Pofta buna!!!!! :)

Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2014, 17:37
La multi ani !
la 05.03.2014, 17:37
Tare frumoase ti-au iesit!Multi ani fericiti,alaturi de bucataras.ro!
la 05.03.2014, 17:42
Yummy! Ce bunatate de prajitura si cat de bine ti-a iesit!
la 05.03.2014, 17:44
Multi ani inainte alaturi de noi!
la 05.03.2014, 17:48
Multi ani cu multe retete bune !!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking