Ingrediente
- 2 linguri ghimbir proaspăt ras;
- 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă;
- 50 ml suc de portocală;
- 200 g zahăr;
- 3 ouă;
- 250 ml chefir;
- 350 g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1 praf de sare;
Mod de preparare
Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.
Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.
Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.
La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ghimbir si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|