Ingrediente
- 250 g făină
- 2 linguri cacao
- 1 lingură scorțișoară
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 4 mere
- 100 g zahăr
- 3 ouă mari
- 5 linguri lapte rece
- 4 linguri ulei floarea soarelui
Mod de preparare
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu zahărul măcinat. Se adaugă alternativ ulei și lapte și se omogenizează bine. Se încorporează ingredientele uscate treptat, iar la sfârșit merele răcite. Se pune aluat în fiecare formă (cam 3/4 din formă).
Se dau la cuptor, la 200 grade C, pentru 15 minute. Când sunt gata, se scot din forme și se lasă pe un grătar să se răcească, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini.
Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|