Desert briose cu mere caramelizate

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Noi 2021 | 3039 vizualizari
Desert briose cu mere caramelizate

Ce mai punem dimineata in pachetul celor mici? Ce mai servim dulce langa o cafea? Ne mai punem intrebarea asta! Niste simple briose cu mere sunt grozave! Le-am facut atat de repede si sa nu mai zic cat de mult le-a placut alor mei! In cazul meu, le-am pregatit fara zahar, deci mi-am permis sa mananc chiar doua, fara prea multe remuscari! 

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr indulcitor pulbere (sau 170 gr zahar)
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml ulei
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie bourbon
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 lingura zahar brut sau de cocos)
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita de unt

Mod de preparare

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le lasati pana scade tot lichidul si se caramelizeaza usor. Focul sa fie la mic. Le dati deoparte, le lasati sa se raceasca.

Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Untul topit il amestecati cu uleiul si iaurtul. Incorporati galbenusurile, apoi amestecul de unt-ulei-iaurt. Adaugati vanilia, esenta de portocale si praful de copt. Cerneti faina, o adaugati in 2-3 transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.

Intr-o tava de briose puneti hartiute, apoi turnati compozitie cat sa le umpleti pe 3/4. Deasupra puteti cu o lingurita, mere caramelizate. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, 20-22 de minute. Trebuie sa fie rumene si coapte (faceti testul cu scobitoare). Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati sa se raceasca si serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si caramel

Postat de privatelaura

Fursecuri cu nuca si caramel

Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2021, 19:29
Buna idee!
la 19.11.2021, 19:30
la 19.11.2021, 19:45
Foarte bune!
la 19.11.2021, 20:14
la 19.11.2021, 20:21
super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking