Ingrediente
- 8 albușuri
- 8 linguri de zahăr tos fin
- 6 linguri de făină albă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- vișine dintr-un borcan de dulceață
- pepite de ciocolată
Mod de preparare
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.
Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop.
Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, "în ploaie", făina amestecată cu praful de copt.
Se pune în formele de brioșe câte o lingură încărcată din această compoziție, se adaugă 3-4 vișine bine scurse de sirop și apoi se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție.
După ce s-a epuizat toată compoziția, se ornează brioșele cu vișine și pepite de ciocolată.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie.
Când brioșele au crescut frumos și s-au rumenit, se scoate tava din cuptor.
Se lasă brioșele la răcorit, înainte de a fi servite.
Cine vrea, poate presăra zahăr pudră peste brioșele scoase din cuptor, dar nu se vor mai vedea frumos pepitele de ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|