Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

Postat de RODIMUR in Prajituri
4 Iun 2018 | 2221 vizualizari
Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

Acest desert este din seria "nimic bun nu se pierde, nimic bun nu se aruncă, totul se valorifică superior"! Pentru aceste brioșe am folosit albușuri păstrate la congelator (am multe, pentru că fac adeseori maioneză și mai nou, înghețată) și vișine din dulceață (din care am făcut foarte multă, anul trecut). Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător: niște brioșe drăguțe și pufoase, care se vor mânca la fel de repede cum au fost preparate. Din ingredientele de mai jos am făcut 24 de brioșe.

Ingrediente

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • vișine dintr-un borcan de dulceață
  • pepite de ciocolată

Mod de preparare

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.

 Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop.

Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, "în ploaie", făina amestecată cu praful de copt.

Se pune în formele de brioșe câte o lingură încărcată din această compoziție, se adaugă 3-4 vișine bine scurse de sirop și apoi se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție.

După ce s-a epuizat toată compoziția, se ornează brioșele cu vișine și pepite de ciocolată. 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie.

Când brioșele au crescut frumos și s-au rumenit, se scoate tava din cuptor.

Se lasă brioșele la răcorit, înainte de a fi servite.

Cine vrea, poate presăra zahăr pudră peste brioșele scoase din cuptor, dar nu se vor mai vedea frumos pepitele de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Postat de RODIMUR

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și...

Citeste continuarea

Placinta cu mascarpone si ciocolata

Postat de andaoana

Placinta cu mascarpone si ciocolata

Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2018, 20:05
Sunt delicioase briosele astea pufoase! Si daca au visine, bucatele de ciocolata, atunci rezultatul este si mai minunat!
la 04.06.2018, 20:23
Woow! Delicioase!
la 04.06.2018, 20:33
Da, Rocsi, mulțumesc, chiar sunt tare bune...!
la 04.06.2018, 20:33
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 05.06.2018, 13:08
Imi place mult combinatia!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking