Ingrediente
- Pentru brioșe:
- 5 ouă,
- Un praf de sare,
- 5 ml îndulcitor,
- 2 linguri zeamă de lămâie,
- 80 ml ulei,
- 4 linguri apă fierbinte,
- 1 linguriță apă flori de portocal,
- 1 linguriță coajă de lămâie,
- 145 g făină,
- 6 g praf de copt,
- Pentru crema de zmeură:
- 100 ml frișcă lichidă,
- 125 g cremă mascarpone,
- 3 lingurițe gem de zmeură fără sâmburi,
- Pentru crema de fistic:
- 100 ml frișcă lichidă,
- 125 g cremă mascarpone,
- 5 lingurițe fistic măcinat,
- Pentru decor:
- Fistic măcinat, după gust,
- Zmeură congelată, după gust,
- Dantele de zahăr
Mod de preparare
Brioșele:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru 24 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.
Cremele de zmeură și fistic:
Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.
De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.
Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fsiticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.
Decor:
Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele. Apoi le deorezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, zmeură și fistic măcinat.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/briose-dantelate-cu-lamaie-zmeura-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|