Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

Postat de ancutsa in Prajituri
14 Feb 2021 | 1554 vizualizari
Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

Valentine’s Day este pentru mine o zi în care sărbătoresc iubirea. Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 80 ml ulei,
  • 4 linguri apă fierbinte,
  • 1 linguriță apă flori de portocal,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 145 g făină,
  • 6 g praf de copt,
  • Pentru crema de zmeură:
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 3 lingurițe gem de zmeură fără sâmburi,
  • Pentru crema de fistic:
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 5 lingurițe fistic măcinat,
  • Pentru decor:
  • Fistic măcinat, după gust,
  • Zmeură congelată, după gust,
  • Dantele de zahăr

Mod de preparare

 

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru 24 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

 

Cremele de zmeură și fistic:

Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.

De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.

Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fsiticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.

 

Decor:

Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele. Apoi le deorezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, zmeură și fistic măcinat.

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/briose-dantelate-cu-lamaie-zmeura-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2021, 20:48
la 14.02.2021, 21:09
la 14.02.2021, 21:11
la 14.02.2021, 21:14
Cine are inimioare -are
la 14.02.2021, 21:28
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking