Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
10 Mar 2019 | 2599 vizualizari
Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Am gasit reteta pe net si au iesit niste briose moi si pufoase ca se topesc in gura. Iar daca mai adaugam deasupra si cateva moatze de crema de ciocolata, vor deveni irezistibile. Cantitatile date sunt in "cup" (mi-am achizitionat un set de masuri in cup special pentru retetele in care cantitatile sunt date in cup) dar daca nu aveti, se poate folosi ca si unitate de masura o cana pentru toate ingredientele. 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cup zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 cup ulei de floarea soarelui
  • 1 cup iaurt grecesc
  • 1,5 cup faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg fulgi de ciocolata/picaturi
  • visine fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 90 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom dupa gust

Mod de preparare

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte.

Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin apoi se adauga iaurtul. Faina amestecata cu praful de copt se pune la sfarsit si se mixeaza usor la viteza mica pana se omogenizeaza amestecaul. Se pune ciocolata, se amesteca usor apoi se umple formele de briose gata pregatite dinainte, dar doar 3/4 din capacitatea formei. 

In mijlocul fiecarei forme se pune cate o visina si se mai presara cativa fulgi de ciocolata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intre timp se pregateste crema de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati mici si se toarna frisca lichida. Se aduce la puntul de fierbere si se amesteca energic pana ce se topeste toata ciocolata si compozitia devine omogena. Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga esenta de rom dupa gust. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, aerata. Se orneaza briosele dupa imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Punch

Postat de Sidy

Prajitura Punch

Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa). Galbenusuri frecate bine cu apa si cu...

Citeste continuarea

Pască tradițională

Postat de CulinaryRainbow

Pască tradițională

Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2019, 16:25
Vișine și ciocolată, o combinație foarte reușită...!
la 10.03.2019, 16:26
la 10.03.2019, 17:03
la 10.03.2019, 17:09
Vișine + ciocolată combinația perfectă pentru un desert!
la 10.03.2019, 17:48
Faine rau!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking