Prajitura cu nuca si nes

Postat de timea in Prajituri
17 Mai 2013 | 57307 vizualizari
Prajitura cu nuca si nes

O prajitura gustoasa cu blat de nuca si multa crema de cafea. Sigur e pe placul multora. Mie mi-a placut mult chiar daca nu sunt mare fan al cremelor de unt.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua,
  • 125 gr zahar pudra,
  • 125 gr nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de sare

Crema:

  • 200 gr unt nesarat
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite nes

Glazura:

  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cappuccino
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte

Pentru ornat:

  • 70 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.

Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.

Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.

Glazura:  amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul. 

Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.

Razuim deasupra ciocolata alba.

Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si nes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes

Postat de Bunica

Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes

Blatul de ciocolată cu lapte Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi. Lasăm să se tempereze. Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm...

Citeste continuarea

Prajitura Auras

Postat de Constelatialeu

Prajitura Auras

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 21:36
Bunaciune,nu alta.... !
la 17.05.2013, 21:38
tare bun desertul tau.....
la 17.05.2013, 21:39
Cleme , Claudia
la 17.05.2013, 21:41
Absolut delicioasa!
la 17.05.2013, 21:42
Ce buuun!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking