Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Postat de cris2711 in Prajituri
17 Mai 2013 | 7273 vizualizari
Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Dragi bucatarasi m-am inspirat din reteta prajitura cu bezea si nuci a lui Madi,nu am putut sa nu pregatesc ceva pentru Laura noastra scumpicioasa si toti invitatii ei de aici

Ingrediente

Blat:

  • 250 grame margarina Rama
  • 300 grame faina
  • 200 grame zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1 aroma de vanilie sau pastaie de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 grame dulceata de capsuni

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 100 grame nuca macinata
  • praf de sare

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius.

Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile.

Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina.

Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor circa 20 de minute.

Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul.

Se bat bine .

Dupa 20 de minute,a nu se lasa mai mult,se scoate de la cuptor,se unge cu dulceata de capsuni pe toata suprafata aluatului.

Apoi se incorporeaza nuca cat mai usor in spuma de albusuri si se orneaza peste blat.

Se da din nou la cuptor,aceeasi temperatura,15 minute cu usa inchisa si inca 5 minute cu usa intredeschisa.

Se lasa la racit,ideal cum zice Madi de pe o zi pe alta,eu nu am mai avut rabdare.

Deasupra am decorat cu jeleu de capsuni si ciocolata rasa.

 Eu am facut-o in tava mare,de cuptor si nu mi-a iesit foarte inalta,de aceea am etajat-o.

Pofta buna pofticiosilor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajiturele cu crema de curmale

Postat de Lia1

Prajiturele cu crema de curmale

CREMA (umplutura) 1.Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora. 2.In acest timp cantariti nucile, le curatati bine de fragmentele lemnoase care obligatoriu exista....

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Postat de timea

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 19:47
Crisulino umbli cu chestii bestiale,pai de asta-mi esti...
la 17.05.2013, 19:49
E minunata!
la 17.05.2013, 19:50
Delicioasă!
la 17.05.2013, 19:52
Crisule ce bunaciune ai facut!
la 17.05.2013, 19:53
o bunatate de prajitura

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking