Prajitura Figaro

Postat de Creatsa in Prajituri
11 Sep 2013 | 29532 vizualizari
Prajitura Figaro

O prajitura foarte simpla,aromata si delicioasa :) Este una din prajiturile mele preferate :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 g margarina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan dulceata de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare.

Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula.

Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci.

Bate bine albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa.

Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Adauga nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Pune bezeaua peste dulceata de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute.

Lasa prajitura la racit si portioneaza dupa preferinte.

Este minunata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura Figaro

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Figaro

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2013, 16:08
da' ce buna!!!
la 11.09.2013, 16:15
buna buna
la 11.09.2013, 16:17
Imi ploua in gura si ma apucat foamea... Tare buna, ca de obicei!!!!
la 11.09.2013, 16:22
Figaro, ca la operetă. Super!
la 11.09.2013, 16:24

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking