Prajitura Figaro

Postat de mirela0911 in Prajituri
19 Mai 2013 | 17765 vizualizari
Prajitura Figaro

O prajitura care e mai buna cand e pe terminate!!! :))

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-15 minute.

In acest timp se prepara bezeaua. Se bat albusurile tare impreuna cu zaharul iar apoi amestecam cu nuca macinata. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem de caise iar deasupra se intinde bezeaua. Se lasa la foc mediu pt cca 35-40 minute. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura Figaro

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Figaro

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2013, 18:22
Figaroooo, Figarooo, Figar...figarooo
arata bine si are si nuca
la 19.05.2013, 18:29
Foarte buna, o fac si eu deseori!
la 19.05.2013, 18:33
Aiiiiiiiiii ce buna
la 19.05.2013, 18:40
Hi,hi,hi cum oare am uitat de eaO am si eu in caiet.E foarte,foarte buna!
la 19.05.2013, 18:46
ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking