Ingrediente
- Blat:
- 175 g margarina
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 galbenusuri
- coaja de la o lamaie
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- Glazura:
- 1 borcan dulceata de caise(400 g )
- 5 albusuri
- 250 g de zahar
- 200 g nuci macinate
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare
Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare.
Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula.
Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci.
Bate bine albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa.
Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.
Adauga nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.
Pune bezeaua peste dulceata de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 de minute.
Lasa prajitura la racit si portioneaza dupa preferinte.
Este minunata
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|