Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes

Postat de Bunica in Prajituri
9 Ian 2017 | 6341 vizualizari
Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes

Pentru prima dată am văzut rețeta vizitând căsuța Merișoarei noastre dragi. Să vă spun drept, m-a atras poza și cand am citit ingredientele am zis ........... prăjitura de Craciun. Zis și făcut! Mulțumesc Merișor!  A fost foarte apreciată! Micile modificări erau erau inerente:))))) Nu vă speriați de lista lungă a ingredientelor.

Ingrediente

  • Blat cu ciocolată cu lapte:
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 100 g. unt (65%)
  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Blat de ciocolată albă
  • 100 g. ciocolată albă
  • 100 g. unt (65%)
  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lamâie
  • 2 lingurițe vanilie
  • Crema de nes
  • 8 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură de nes
  • 500 g. mascarpone
  • 20-25 pișcoturi în plus
  • Glazură
  • 200 g. ciocolată (52%)
  • 200 ml. frișcă

Mod de preparare

Blatul de ciocolată cu lapte

Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi.

Lasăm să se tempereze.

Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă.

Peste bezea, turnăm, în fir subțire, ciocolata caldă, mixând până la omogenizare. Scoatem telurile mixerului și adăugăm pe rând nuca macinata, făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, esența.

Amestecăm ușor cu o spatulă până la încorporarea ingredientelor uscate.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem compoziția uniform și dăm la cuptorul incins la 170 grade C.

Blatul de ciocolată albă

Se procedează la fel ca la blatul cu ciocolată cu lapte, folosind ingredientele din listă.

Blaturile se coc 30-35 minute la 170 grade.

Crema de nes

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și nesul, le diluăm cu lpte și le punem la fiert.

Le fierbem la foc mic până obținem consistența unei budinci. Lăsăm crema la răcit.

Cănd este crema rece, o mixăm cu mascarpone.

Luăm din cremă 2 linguri și le punem separat pentru ornare.

 Pe o tavă sau un platou mare, punem blatul cu ciocolată cu lapte. Ungem blatul cu jumătate din cremă.

Peste crema, punem un rănd de pișcoturi, a doua jumătate de cremă și deasupra blatul cu ciocolată albă.

Glazura

Intr-o cratiță nonaderentă, punem la încălzit frișca aducând-o la punctul de fierbere. Stingem focul. Adăugăm ciocolata ruptă bucățele amestecând energic până la omogenizare. Turnăm glazura peste prăjitură întinzând prin mișcări rapide.

Dăm la frigider pentru 20-30 minute și apoi ornăm cu crema oprită și pusă în posh.

Se porționează a doua zi sau cănd servim.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

Postat de merisor67

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului....

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 11:36
Wow! Îmi ploua în gura!
la 09.01.2017, 11:39
gustoasa
la 09.01.2017, 11:39
Buuuuuniiiiii,asta-i destrabalare pe fata
la 09.01.2017, 11:45
Valeeuu, cred ca a fost super delicioasa!
la 09.01.2017, 11:45
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking