Desert briose reni

Postat de cristina1985 in Prajituri
2 Dec 2019 | 1771 vizualizari
Desert briose reni

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 250 g faina
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 g zahar brun (pudra)
  • Ornat:
  • ochi din zahar (se gasesc intr-un magazin mare)
  • bomboane ciocolata (de culoare rosie)
  • covrigei

Mod de preparare

Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit.

Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda .Se amesteca repede si se pune din aluat cu lingura ,in tava de briose (de preferat cu forme de silicon).Sa le umpleti cam trei sferturi. Mi-au iesit 15 bucati .Le-am copt, in cuptorul preincalzit,timp de 20-30 minute, sau pana sunt gata. Daca scobitoarea iese curata, atunci sunt gata. Verificati mai multe (oricum vor fi acoperite de glazura).

Pentru glazura, topiti ciocolata cu frisca si zaharul (rasnit), la bain-marie,apoi lasati putin la racit.

Se ung briosele racite, cu glazura si se orneaza cu ochi, nas si cornite. Pentru cornite, am taiat cu un cutit foarte ascutit, miscandu-l usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose reni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta impletita cu mere si stafide

Postat de nico_nico

Placinta impletita cu mere si stafide

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca...

Citeste continuarea

Tarta cu afine si zmeura

Postat de Sim0naWorld

Tarta cu afine si zmeura

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2019, 17:43
Ce drăguți sunt...!
la 02.12.2019, 17:47
Multumesc!
la 02.12.2019, 18:00
Sunt asa simpatici incat nu i-as putea refuza
la 02.12.2019, 18:21
Minunate!
la 02.12.2019, 18:28
Hohoho vine mosul, avem reni...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking