Ingrediente
- 40 gr pudra de cacao
- 100 gr zahar
- 500 ml lapte integral
- 3 galbenusuri
- un sfert lingurita sare
- 50 gr ciocolata amaruie
- 20 gr unt moale
- 2 lingurite esenta de cafea
- 2 lingurite esenta de rom
- frisca proaspata din smantana pentru ornat
- ciocolata rasa
- menta proaspata
- 30 gr amidon
Mod de preparare
Totul se prepara foarte simplu si foarte usor!
Amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua si 400 ml lapte. Pune apoi pe foc pana se infierbanta bine si se dizolva zaharul. Separat, amesteca intr-un bol galbenusurile cu amidonul, sarea si restul de lapte. Toarna apoi amestecul fierbinte peste galbenusuri si amesteca rapid cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Rastoarna totul in craticioara si pune-o pe foc mic, amestecand cu telul pana incepe sa fiarba. Mai lasa doua minute pana se ingroasa, amestecand continuu. Ia craticioara de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt, untul, esenta de cafea si de rom, apoi omogenizeaza bine.
Imparte budinca de ciocolata in patru cupe sau pahare si pune pe fiecare in parte cate o folie de plastic, ca sa nu formeze crusta. Las-o la racit putin, la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider cateva ore. Decoreaza budinca rece cu frisca proaspat batuta, ciocolata rasa si o frunza de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|