Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Postat de RODIMUR in Dulciuri
10 Mar 2019 | 2942 vizualizari
Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Înainte de intrarea în Postul Mare am preparat acest desert rapid, bun și economic. Mi s-a părut că asocierea budincii de gris, dulce și pufoasă cu vișinele (din dulceață) și cu jeleul de vișine este foarte plăcută și poate fi pe gustul oricui. De aceea, vi-l recomand și dumneavoastră...

Ingrediente

  • 100 grame de gris de grâu
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de coajă de lime
  • vișine din dulceață
  • unt pentru uns vasul termorezistent
  • Pentru jeleu:
  • 125 ml de sirop de vișine
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 40-50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • vișine (din dulceață)
  • ornamente decor

Mod de preparare

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare.

Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte, se omogenizează și se dă cratița la foc mic. Se amestecă întruna în cratiță, până ce se îngroașă grisul.

Se dă cratița cu gris la rece și se mai amestecă din când în când în ea, ca să nu se prindă crustă deasupra.

Când grisul s-a răcit, se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile, apoi albușurile, bătute spumă și se omogenizează compoziția.

Se unge un vas termorezistent cu unt și se toarnă în el o jumătate din cantitatea de compoziție de gris, peste care se pun vișine scurse de sirop. Se acoperă totul uniform, cu cealaltă jumătate de compoziție de gris și se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 30-35 de minute, până ce budinca se face aurie la suprafață.

Când budinca este gata, se scoate din cuptor, se acoperă cu un platou și se răstoarnă ușor. Dacă s-a prins de vas, se va desprinde ușor cu lama subțire a unui cuțit.

Cât timp budinca se răcorește, se face jeleul. Se amestecă zahărul cu amidonul alimentar, se adaugă siropul de vișine și se dă crăticioara la foc mic, până ce jeleul începe să se îngroașe. Atunci se ia crăticioara de pe foc, se adaugă untul, se amestecă până ce se omogenizează jeleul și apoi se toarnă imediat, fierbinte peste budincă.

Se ornează cu vișine și când se răcește complet, se presară ornamente decor viu colorate, pentru ca budinca să aibă un aspect vesel.

Se servește rece, după ce stă la frigider cel puțin 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de gris cu visine si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Desert prajitura Maria

Postat de madi_marin

Desert prajitura Maria

B lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2019, 09:35
Exact la asa ceva m-am gandit ieri
la 10.03.2019, 09:40
Gând, la gând cu bucurie, Mihaela! Eu am făcut-o în urmă cu vreo două săptămâni, dar m-am gândit să o postez acum, înainte de intrarea în Post.... Dacă tot te-ai gândit, poate o faci și tu astăzi, să te bucuri de ea înainte de perioada Postului... Spor la treabă!
la 10.03.2019, 09:43
Foarte buna, mai ales cu visine!
la 10.03.2019, 09:48
Da, Mirela, vișinele sunt minunate în dulciuri. Iată de ce fac în fiecare an dulceață de vișine, pentru că știu că le voi folosi la torturi și prăjituri... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 10.03.2019, 09:48
Sigur e buna si arata bine!
Eu renunt la bombonele ca-mi amintesc de coliva

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking